dimarts, 22 de setembre de 2015

Verona s'ha tenyit de Verd

Aquest passat cap de setmana els Xiquets d'Alcover i els Castellers de la Il·lusió, hem estat a Verona, capital internacional dels Jocs al Carrer, on Catalunya ha estat el país convidat en aquesta edició.

Foto de grup al finalitzar l'acte d'inici del festival a Piazza S. Anastasia

Han estat tres dies intensos en que els castells han estat presents i els espectadors han pogut veure castells de les dues colles. Els Xiquets d’Alcover hem fet tota la gama de castells de sis pisos i els Castellers de la Il·lusió també han pogut fer els seus millors castells. La Piazza Erbe va ser el lloc escollit per la organització per fer els castells. Una plaça maquíssima la qual ens han deixat imatges impresionants pel nostre record. Cal fer esment també la participació del públic a les pinyes ja que van poder viure de primera mà el que és fer pinya, celebrar el castell descarregat i saber que la força fa la unió, que la força mou muntanyes i que si tots som un o podem fer.


2d6 dels Xiquets d'Alcover a la Piazza delle Erbe

3d5 dels Castellers de la Il·lusió a la Piazza delle Erbe


Els castells realitzats pels Xiquets d’Alcover van ser tres 3d6, dos 3d6p, dos 4d6, 2d6, 5d6, vuit p4, p4ps p3 amb folre de canalla i una prova del 3d7 fins a dosos.  El còmput total es increïble, i demostra que els Xiquets d’Alcover sabem fer les coses com deu mana, i que l’ensopegada del dia 5 de Setembre es un anècdota i que si volem, que si ens i proposem, que si ens o posem entre cella i cella ningú ens pot parar.

Gràcies als Castellers de la Il·lusió per compartir amb nosaltres aquest viatge, ells també van fer grans castells i encara que no sigui amb alçada o son amb alegria, esforç, sentiment de superació, i sensacions indescriptibles si no es viuen en primera persona.


Foto de grup dels Castellers de la Il·lusió a la Piazza delle Erbe

En una de les actuacions a la Piazza Erbe, vam provar el 3d7 fins a dosos, una prova que varem fer sense el toc de gralla i el qual el responsable d'anar explicant els diferents castells per la megafonia, va explicar que era una prova important per nosaltres i que encar ano haviem aconseguit fer-lo cap vegada.

Prova de 3d7 fins a dosos a la Piazza della Erbe


Cal agrair a Adifolk i Tocati per l’atenció rebuda en tot moment i fer-nos sentir com a casa des de el primer dia.

Encara que han estat tres dies de castells, els membres de la colla hem pogut passejar una mica per Verona i visitar els llocs més interessants, provar la gastronomia i disfrutar de l’ambient de Verona.


Un Spritz Aperol en Piazza delle Erbe


Abans de finalitzar l'acte final del festival i tornar cap a casa, el president de la colla, el Martí a donar les gràcies a tots pels tres dies a Verona i va animar a tots a seguir el que queda de temporada "a tope" per portar a plaça, ara sí, el 3d7 ben aviat. "El que va passar pel nostre aniversari va ser una caiguda tonta que no ens ha de fer pensar que no o tenim, ara mes que mai hem de ser-hi tots i que ningú pensi que no es imprescindible". També va tenir paraules d'agraiment pels castellers de la Il·lusió ja que el record que ens emportem tots plegats de Verona i especialment nosaltres d'ells es molt gran. "Sols os puedo decir una cosa. Muchas grácias" van ser les paraules que el Joaquin Murillo va dir de tot plegat. Una comunió de les dues colles en perfecte síntesi es el resultat de tal viatge. Ens tornarem a trobar a l’Arbolí el dia 4 d'Octubre per tornar a fer castells tots plegats. 

Amb aquest viatge tanquem les sortides que la colla ha fet enguany fora de Catalunya, unes experiències molt i molt gratificants, a Bao (França), València i Verona (Itàlia). La temporada però no s’ha acabat. Queden diades molt importants per no dir les que més importants de la temporada. Ara cal més que mai ser-hi tots i acabar la temporada com déu mana.