dimecres, 28 de desembre de 2016

Els Xiquets d'Alcover iniciaran la temporada amb més força que maiEnguany els Xiquets d’Alcover començaran la temporada més aviat que la resta d’anys. El proper dia 17 de Gener s’iniciaran els pertinents reconeixements de cadascun dels membres de la colla  i el dia 20 marxaran a fer un primer stage als voltants de l’Ermita del Remei, on estaran tres dies agafant la forma necessària per afrontar el que serà la seva temporada clau. Durant l’estància faran entrenament militar en forma de pràctiques de orientació (dalt d’un castell has de saber en tot moment si ets la rengla, la plena o la buida), pràctiques de resistència (durant un castell has de saber controlar les forces per arribar el millor possible a la descarregada i aguantar-ho fins al final) pràctiques de conducció de troncs en baixada pel mig del bosc (hem d’estar preparats per poder conduir qualsevol de nosaltres pels desplaçaments que tindrem durant tota la temporada) i finalment dormir amb tendes de campanya i acostumar-nos a dormir amb altres persones que no siguin els habituals (els roncs d’un desconegut no han de ser un impediment per anar a una sortida que durarà més d’un dia)

Distribució de les zones de treball a l'entorn de l'Ermita del Remei
En tornar d’aquest Stage, el total del grup anirà directament a un segona estància on en aquest cas, es treballarà la força muscular i la potència. Aniran al Tallers JE Noguers i es dividiran en dos grups. El primer per fer aixecaments de motors, i el segon estaran dins de la cabina de pintura per polir el xassís d’un tractor, desenvolupant així l’art de “donar cera i polir cera”. Acabaran aquest segon Stage de 8 dies amb un petit taller de pintura impartit ple nostre president. Un taller on aprendrem a pintar-nos amb pintures de guerra corporal. Diferents tonalitats de verds i marrons seran els principals colors a utilitzar per exercir aquest ritual pintoresc.

Distribució de les zones de treball a l'entorn del Taller JE Noguers
També s’han dissenyat un Stage a part pels nostres grallers. Els hem apuntat com a col·laboradors a la cavalcada de Reis d’Alcover. Seran els encarregats d’inflar tots els globus que sortiran de les carrosses reials al arribar a la plaça. Seran un total de 1800 globus inflats a pulmó, una pràctica que els ajudarà a obrir els alvèols dels seus pulmons i tenir aquest òrgan preparat perquè enguany si que hauran de fer la sortida llarga al toc de castell...
Els assaigs normals començaran més avançat el calor, cosa que ens permetrà no passar fred durant els assaigs.

Zona d'inflada dels globus
  En declaracions a TV-VHS el Martí, cap de colla, ha explicat de forma molt extensa i planera aquesta nova manera de començar una temporada: “El president m’hi obliga” Així doncs, aquest any s’espera molt dels Xiquets. Una colla que si per alguna cosa es caracteritza, es perquè es diuen Xiquets d’Alcover i tenen el local a Alcover.