dilluns, 24 d’abril de 2017

Primeres diades al sac i mirant endavant

Acabem el mes de Abril i els primers assaigs i les primeres diades de la temporada ja son a la saca. Les hem vist de tots colors però al final, amb el treball i esforç tot acaba sortint com un vol. Hem començat la temporada anant de menys a més, amb assaigs amb poca assistència a cada vegada sent més gent a l’assaig i això es nota a plaça. La primera diada va ser a Bellvís, el passat 1 de Abril. Les coses no van acabar d’anar del tot bé. Desmuntàvem el 3d6p i el 3d6 en dues ocasions cadascun sense poder-los descarregar. Van ser petits detalls els que van marcar aquest fet, però el rerefons de tot plegat era la falta d’assaig per poder anar a plaça amb solvència. El punt positiu de la diada va ser que els vam desmuntar sense problemes. Van quedar tots amb intents desmuntats.
A partir d’aquí la dinàmica ha anat canviat poc a poc, pas a pas i el resultat s’ha pogut veure el passat diumenge a plaça. Tornant a portar la mateixa proposta que a Bellvís però aquesta vegada amb èxit rotund. 3d6p, 3d6 i 2p4 tot descarregat a la primera. Si li afegim que a més a més debutaven castellers i canalla l’èxit encara és mes gran. Sortim molt contents de la diada de Sant Jordi, on ens reafirmem en el camí a seguir per a fer una temporada mes que bona. Tots vam ser els culpables de que tot anés com va anar, de forma perfecte. Concentració, treball i ganes de fer les coses bé. Afegir que si algú ha estat protagonista indiscutible de la diada, aquesta no pot ser una altre que la Gemma. L’acotxadora del 3d6 que s’estrenava a plaça i va patir un ensurt mentres pujava per col·locar-se damunt dels dosos. Va caure de l’alçada de terços a la pinya i nomes aixecar-se va tornar a agafar-se al segon per tornar a enfilar-se amunt per col·locar-se damunt dels dosos i poder així carregar i descarregar el castell. Felicitats a tota la colla. Com va dir el Martí, el nostre cap de colla, es un petit pas per la humanitat però un gran pas per la colla.

3d6p Xiquets d'Alcover
Com ja be sent normal, la primera diada a casa ens acompanyaven els Castellers de la Il·lusió. Un com més va ser un plaer gaudir dels seus castells. Uns castells que es mesuren per la grandesa de la gent que el fa. No son grans amb alçada però li passen la ma per la cara a molts dels castells vistos durant la temporada arreu del territori. Les sever rondes van ser executades de forma perfecte, fent primer un pilar de quatre amb el Sergio de segon, un pilar que després de treballar-lo molt als assaig se l’han fet seu i l’exhibeixen allà on van amb molta solidesa. En segona ronda un 2d4 increïble. Molt ben treballat i qui sap quant, amb vistes de veure’l una mica mes alt del que estem acostumats a veure’l. En tercera ronda, un 3d5p que demostrava que son uns castells que tenen molt ben apamats. Dos pilars de tres molt molt emotius van tancar la diada pels que son i seran, encara que no estiguin considerats per molts com a colla castellera, els nostres fillols.

2p3 Castellers de la Il·lusió
En baixar els segons dels pilars, l'emoció d'haver-los descarregat, d'aver superat aquesta prova que per alguns es mínima, va ser una sensació dificil d'explicar. Son vivències que si no les vius en directe es difícil de catalogar. La colla sempre ha estat i serà al costat d'aquesta gran colla.I això sols acaba de començar, i les diades aniran venint i els castells s’aniran fent. Mica a mica, de menys a més fins arribar als màxims nostres. Quins son, quins seran? La colla els marcarà però de ben segur que seran grans, molt grans.

Pròximes parades del #TourXAlcover2017:
30 Abril - Tortosa
14 Maig - El Milà
21 Maig - Valls, Diada dels Castellers de la Il·lusió