dilluns, 30 de setembre de 2019

Sentint-ho molt, us diem adéuDes de fa un temps que la colla ha sofert una baixada d’efectius tant als assaigs com a les diades. Aquest fet ens impossibilitava poder dur a terme assaigs amb garanties i poder anar a plaça amb uns mínims per poder fer quelcom. Com a colla petita tenim clar, igual que la resta de colles, que a plaça sempre tens el cop de mà de les colles que t’acompanyen. És una dinàmica que sempre s’ha aplicat, i encara que portem diferents camises, ara t’ajuden i després ajudes. Un valor humà que sempre hem aplicat arreu on hem anat.

Els Xiquets d’Alcover som una colla lluitadora que sempre hem estat intentant créixer amb integrants. Ja sigui per participar directament de la pràctica castellera com de coses colaterals a la colla. infraestructura, material, coordinació i altres praxis importants en un grup com el d’una colla castellera.

Creiem que fer castells és una activitat que per a un pot tenir dos sensacions possibles. O t’agrada i t’hi enganxes o no t’agrada gens. I aquesta feina interna d'aconseguir seduir a la gent per a que s’interessi i vulgui venir, aconseguir que, a qui li agradi o senti curiositat, vingui, provi i s’hi quedi, ha estat una feina que hem fet dia a dia, setmana rere setmana, any rere any. Hem tingut cada any gent que entra i gent que surt. És un fet que hem intentat veure perquè passa i que no hem acabat de trobar-li el perquè hi ha aquest flux de gent entrant i sortint, quant lo desitjat seria que fos només d’entrada.

És una realitat que al final hem acabat acceptant com un fet i que ens ha marcat els darrers anys. En una colla més gran I amb més nombre d’efectius,  aquesta situació pot fer que hagis de rebaixar els castells a dur a terme, però en una colla com la nostra, aquest fet ens suposa el no poder dur a terme ni els mínims per poder assajar quelcom.

El passat Divendres dia 27 de Setembre del 2019 la Colla Castellera Xiquets d’Alcover vàrem celebrar una assemblea extraordinària convocada per a les 21:30 amb un únic punt a tractar. L’estat de salut de la colla i la continuïtat de la nostra activitat com a colla castellera. A pesar dels sentiments que els presents poguéssim tenir vers la situació, l’estima cap a la colla, i les ganes d'enfaixar-se, el cap ens deia que la dedisió a prendre era una i que era la més assenyada. La parada total de l’activitat com a colla.

Aquesta assemblea es va fer a la Casa de Cultura d’Alcover, lloc on justament van començar els assaigs de la colla ara fa vuit anys. El destí ha volgut que l’inici i final de la colla fos al mateix lloc.

Com a colla castellera volem donar públicament el nostre etern agraïment als nostres padrins, els Castellers d’Altafulla i els Xiquets del Serrallo. No oblidarem mai que ens apadrinessin el dia del nostre bateig i sempre seran colles benvingudes a casa nostra.

També volem mostrar el nostre desig a que els hi vagi molt i molt bé a la Colla de la Il·lusió. Una colla amb la que hem compartit tants i tants moments junts.

Son tants els moments que podríem recordar que no acabaríem ni amb les mateixes pàgines que té el llibre del Quixot. I és amb això amb el que la colla es queda. Amb tants i tants moments bons, i també amb els no tant bons.

Com a entitat cultural del nostre poble, gràcies a l’Ajuntament pel seu recolzament en tot moment, gràcies al regidor de cultura dels darrers anys que quan l’hem necessitat allí ha estat escoltant-nos i fent el que estava a les seves mans per a satisfer les nostres necessitats. Gràcies a les entitats amb les que hem col·laborat. I amb les que no hem tingut oportunitat de fer-ho, gracies també per formar part del teixit cultural d’Alcover. Alcover és un poble amb molta riquesa cultural.

Alcover pot dir que ha tingut dues colles castelleres, una amb camisa grana i una altra amb camisa verd oliva. Gent que ha estat amb una, amb l’altra i d’altres amb les dues. Gent que ara guardarà al seu armari les dues camises, faixa i pantalons blancs tot esperant que, la faixa que al seu dia es posava divendres rere divendres torni a agafar protagonisme i se la torni a posar.

Serà així? És una pregunta que ningú sap, sols el temps ho dirà. Nosaltres sols podem dir que gràcies, gràcies i mil gràcies pels moments viscuts.Salut i visca els Xiquets d’Acover!
Colla Castellera Xiquets d’Alcover
27 de Setembre 2019