QUI SOM

Alcover té un llarg recorregut històric al món casteller. Forma part de les poblacions amb tradició castellera més antiga de l’anomenada “zona tradicional”. Segons va escriure el doctor Francesc Ballester l’any 1971, un alcoverenc de renom Cargol juntament amb quatre o cinc alcoverencs més, van fer el pilar de tres l’any 1789, i l’any següent un pilar de quatre.

Els Xiquets d’Alcover vam néixer el 2012 gràcies a un grup de joves amb ganes de tornar a fer castells al nostre poble, per una colla del poble.

El 1 de Setembre del 2012 vam ser batejats a la Plaça Major d’Alcover acompanyats pels nostres padrins, els Xiquets dels Serrallo i els Castellers d’Altafulla.

Foto: 1 de Setembre del 2012

Tot i que ja va haver-hi una colla a Alcover, vam decidir per Assemblea el fet de canviar el color de camisa, nom de la colla i escut en relació a l’antiga colla que hi havia a Alcover. Els que formaven la Junta llavors, van proposar al conjunt de membres de la colla la possibilitat de triar-ho ja que molts no havien estat mai en cap colla, ja sigui la local o propera a Alcover. Amb lo que la possibilitat de participar també en l’elecció del color, nom i escut havia de ser també cosa de tots.


Com a entitat del poble, els Xiquets d’Alcover vol ser una entitat que estigui totalment integrada al poble i on tots i tenen cabuda. Però cal esmentar que no tots els membres de la colla son del poble, també n’hi han que son d’altres poblacions properes. 


ON SOM

Estem justament davant del Pavelló municipal. Al mateix edifici que l'Escola Municipal de Musica d'Alcover, Alcover Radio i Local dels Joves

C/ Hort de Sant Antoni, 1 (Mateix edifici que l'EMMA i Alcover Radio) - Alcover
Ver mapa más grande